La revista del Col·legi d'Ambientòlegs de Catalunya
Núm. 4, Setembre - desembre de 2010
El conseller Baltasar i Josep Vigo (Font: UB)
El botànic Josep Vigo i la Fundació Banc dels Aliments, guardonats amb el Premi Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya

En la modalitat de recerca, desenvolupament i innovació, les empreses guardonades són DERYPOL, SA, i PAYMACOTAS, SAU

El 3 de juny, el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, va lliurar el Premi Medi Ambient de la Generalitat al doctor Josep Vigo, catedràtic jubilat de botànica de la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona (UB) i membre de l'IEC, en reconeixement a una trajectòria encaminada a la protecció i millora del medi ambient en el camp de la botànica. En l'àmbit de la prevenció i el reciclatge de residus, es va premiar la trajectòria de la Fundació Banc dels Aliments, pels més de vint anys que porta contribuint a evitar el malbaratament dels aliments i la generació de residus alimentaris. Els Premis Medi Ambient de la Generalitat reconeixen aquelles persones i entitats que han contribuït a difondre, protegir o millorar el medi ambient a Catalunya amb les seves accions concretes o amb la seva trajectòria. Enguany, amb motiu de l'Any Internacional de la Biodiversitat, es va acordar premiar els àmbits de la conservació de la biodiversitat i de la prevenció i el reciclatge de residus.

Biodiversitat
En l'àmbit de la conservació de la biodiversitat, a més de reconèixer l'extraordinària contribució de Vigo al coneixement científic de la flora i la vegetació de Catalunya, es van lliurar tres premis més: per una banda, en la modalitat de recerca, desenvolupament i innovació, al Grup de Recerca de Grans Vertebrats Marins per tres dècades d'investigació aplicada a la conservació de cetacis, pinnípedes, quelonis marins i selacis; per una altra banda, a la Fundació Miquel Agustí, per la recuperació de varietats agrícoles tradicionals i, finalment, a l'entitat Espai de Recursos Agroecològics per la iniciativa Esporus-Centre de Conservació de la Biodiversitat Cultivada. A més, es va atorgar una menció honorífica a Ramon Fortià per la recuperació de l'estany de Boada, a Palau-Sator, al Baix Empordà.

Prevenció i reciclatge de residus
La Fundació Banc dels Aliments va ser la guardonada en l'àmbit de la prevenció i el reciclatge de residus, un àmbit en què el jurat va considerar fer dues mencions honorífiques, en aquest cas al Consorci per a la Gestió dels Residus Municipals de la Ribera d'Ebre, el Priorat i la Terra Alta i al doctor Enric Vázquez-Ramonich pels treballs en el camp de la reutilització dels residus com a materials de construcció al capdavant de la Secció de Materials del Departament de Tecnologia de la Construcció a la UPC. En la modalitat de recerca, desenvolupament i innovació, les empreses guardonades són DERYPOL, SA, i PAYMACOTAS, SAU. L'Ajuntament d'Argentona va resultar premiat per les iniciatives de protecció i millora del medi ambient per la implementació d'un sistema de pagament de la taxa de residus lligat a la generació, mentre que les mencions honorífiques van ser per a l'Aula Ambiental de la Sagrada Família pel projecte educatiu «Fem compost al barri» i per al Consell Comarcal del Pallars Sobirà per l'actuació «Al Pallars Sobirà fem compost».

Hemeroteca
Què és .ambiental?
Subscripció
Contacte
Equip de redacció