La revista del Col·legi d'Ambientòlegs de Catalunya
Núm. 14, Gener - març de 2014
Existeixen més de 500 milions d'explotacions agrícoles familiars arreu del món (FAO. Sergey Kozmin).
2014: l'Any Internacional de l'Agricultura Familiar

L'ONU vol destacar el paper de les explotacions familiars en el desenvolupament sostenible i la lluita contra la fam

Les Nacions Unides ha declarat el 2014 Any Internacional de l'Agricultura Familiar (AIAF) per posar de relleu l'enorme potencial dels agricultors familiars per eradicar la fam i conservar els recursos naturals.

Tant als països desenvolupats com als països en desenvolupament, més de 500 milions d'explotacions familiars –definides com aquelles la gestió i la mà d’obra de les quals depenen principalment dels membres d'una família–, produeixen aliments que nodreixen milers de milions de persones. En molts països en desenvolupament les granges familiars representen una mitjana del 80% de les explotacions agrícoles.

"En optar per celebrar l’AIAF, reconeixem que els agricultors familiars són figures clau per donar resposta a la doble urgència que afronta el món avui dia:  la millora de la seguretat alimentària i  la conservació dels recursos naturals, en línia amb els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni”, va afirmar el Director General de la FAO, José Graziano da Silva, en l’acte de llançament de l’AIAF celebrat a la tardor ."Res s'apropa més al paradigma de la producció alimentària sostenible que l'agricultura familiar”, va afegir.

Amb la celebració de l’AIAF, l’ONU pretén reposicionar l'agricultura familiar de manera que ocupi un lloc prioritari en els programes nacionals i regionals de desenvolupament i animar als governs que fomentin polítiques per recolzar l'augment de la productivitat de les explotacions familiars. 

Hemeroteca
Què és .ambiental?
Subscripció
Contacte
Equip de redacció