We are apologize for the inconvenience but you need to download
more modern browser in order to be able to browse our page

Download Safari
Download Safari
Download Chrome
Download Chrome
Download Firefox
Download Firefox
Download IE 10+
Download IE 10+

Les trobades universitàries: els ambientòlegs es reprodueixen i s’uneixen (1994-1998)

L’any 1995 s’organitza la primera trobada interuniversitària amb estudiants de Ciències Ambientals d’arreu d’Espanya per compartir accions i reflexions. Aquella seria la primera de moltes trobades que mantindrien la connexió entre estudiants i professionals de l’Estat.

Després de la creació de Ciències Ambientals a la UAB l’any 1992, la carrera comença a estendre’s a més universitats al país (UdG, 1993) i a la resta de l’Estat. De seguida, els estudiants dels diversos centres es connecten entre sí. 

L’any 1994 dos estudiants de la UAB fan una primera visita a la Universitat d’Alcalà per explicar la situació de l’homologació de la carrera després de visitar el Ministerio de Educación i emplaçar a treballar plegats en l’assoliment de l’homologació. 

És el novembre de l’any 1995 quan s’organitza la primera trobada interuniversitària d’estudiants a Alcalà de Henares que impulsa la recent constituïda Asociación de Estudiantes  Licenciados en Ciencias Ambientales (AELCA) que integra estudiants de la Universitat d’Alcalà i de la Universitat Autònoma de Madrid. 

La trobada és un gran èxit amb la participació dels estudiants de l’AELCA i de més de 100 estudiants procedents de la UAB, UdG, Universitat de Granada i Universitat de León. S’organitzen diversos tallers i assemblees que permeten definir els objectius de treball conjunts en l’àmbit universitari i professional. 

La idea inicial de què l’AELCA esdevingués l’associació nacional d’estudiants amb delegacions a les diverses universitats espanyoles es reorienta cap a una dinàmica de treball interuniversitari en forma de trobades i sustentada en associacions o assemblees d’estudiants a cada universitat. 

I així, aquella primera trobada tindrà continuïtat posteriorment amb jornades similars sempre molt concorregudes a Almeria (març 1996), Girona (octubre 1996), Granada (març 1997), Autònoma de Madrid (1997) i Autònoma de Barcelona (1998). 

La condició de primeres promocions i el caràcter tan vocacional d’aquells estudiants contribueix a què aquelles trobades fossin excepcionalment concorregudes, creatives i recreatives. Una experiència que els estudiants de cap altra carrera de la facultat podien gaudir en aquell moment.

La condició de primeres promocions i el caràcter tan vocacional d’aquells estudiants contribueix a què aquelles trobades fossin excepcionalment concorregudes, creatives i recreatives. Una experiència que els estudiants de cap altra carrera de la facultat podien gaudir en aquell moment.

Les trobades permeten compartir experiències i alinear conceptes entre els estudiants de les diverses universitats, contribuint a la construcció d’una identitat corporativa comuna. Conceptes com transdisciplinarietat, construcció del nostre nínxol laboral o la subversió conjuntural es propaguen arreu del territori.

I de forma anàloga a la funció del programa Eramus a Europa, les jornades i les relacions personals que generen, contribueixen substancialment a la construcció emocional del col·lectiu d’ambientòlegs/es de l’Estat.

Aquelles primeres trobades que abasten tot el període previ a l’entrada al mercat laboral dels estudiants d’aquella primera fornada no s’aturen, sinó que es transformen i tenen la seva continuïtat a través de la creació de la Coordinadora Estatal de Ciencias Ambientales (CECCAA) i les trobades que organitza integrant a partir d’aquell moment el món professional i l’estudiantil.